2020. március 8., vasárnap

Hárman a hármasban - Bacus

Tegnap a törzsasztal találkozón egy hirtelen jött ötlet alapján a várható jó időre tekintettel megbeszéltük, hogy páran Ispán, Szabiboy, Kmenyus és én (Bacus) meglátogatjuk a Hármas könyv nevű vendéglátóipari egységet, leteszteljük a klub számára, hogy valóban ajánlható kategóriába kerülhet, az adagok mérete, ára, illetve íze alapján!

Reggel 11 kor az Andretti kávézóban végül hárman Ispán, Szikus és én (még mindig Bacus) jelentünk meg, Szabiboy és Kmenyus lemondta a dolgot. Lehet nem is papírkutyák, hanem jósok? Lehet sejtettek valamit?

Egyébként csodálatos napsütésben indultunk útnak, Ispán felvezetésével a lehető leg nem egyenesebb úton haladtunk, Csővár új (nekem legalábbis) aszfaltján több virtuális orgazmust átélve gurultunk uticélunk felé. Már épp kezdett az ülepem elzsibbadni, de megérkeztünk.

Sokkal kisebb, mint kívülről látszik, ha nem foglaltál asztalt, itt nem eszel


A helység egy kis kerthelyiséges étterem és itt a kis szón most nagy a hangsúly, ugyanis nem volt szabad asztaluk állításuk szerint egészen zárásig. Talán nem voltunk nekik szimpatikusak, nem hitték el, hogy fizetünk is, de elhajtottak minket, hiába mondtuk, hogy nekünk a még "zárva lévő" kerthelyiségben is megfelelne, kiszolgálást sem kérünk, kifizetjük előre és kint megesszük, elvégre mind jól be voltunk öltözve, nem fáztunk volna.
Talán a vezető vénájában már kevés vendéglátós vér folyt, de elhajtott bennünket, sőt Szikus mestert annyira felhúzta, hogy megígérte, hogy a részéről többet nem fogja átlépni a Hármaskönyv küszöbét.

Így tulajdonképpen nem étterembe jutottunk, hanem slamasztikába, mert kezdtünk éhesek lenni !

Ispán vezetésével tovább mentünk Rétságra, ahol egy igen kiadósat ettünk a Zulu étteremben, ahol egyébként korlátlan svéd asztalos ételfogyasztás van hétvégeken 2600 Ft-ért, sőt ebben az árban a szóda víz is korlátlanul benne van!

Cordon Bleu csirkemellből rizs körettel és egy kis kóstoló egy másik fogásból.

Ez benne van az árban, nincs átverés!

Szikus már birkózik a levessel, ami nagyon ízletes volt!


Ha már nógrádban kalandoztál Ispánnal, akkor tudod, hogy előbb utóbb valahogy mindig Diósjenőre keveredtek a haciendájára. A gondos gazda elégedett pillantása után mehettünk tovább keresztül a Kemencei erdőn (ez engem mindig lenyűgöz), majd át Szlovák barátainkhoz, visszafele Esztergomon át. Itt a hídon egy gyors Szíkusi szíkvíz lecsapolás után érzékeny búcsút vettünk tőle, Esztergom után Ispánnal még felmentünk Dobogó kőre, ahol hideg (4 fok) és hómaradványok fogadtak.

Kemencei selfi, 

Bazilika a túloldalról

Hófoszlányok Dobogókőn


Ürömön keresztül végül haza érkeztünk alig 220 km és 6 óra múlva. Király volt ! Papírkutyuskák, sajnálhatjátok, hogy otthon maradtatok!

További Képek

A bejárt útvonal Ispán Rbiker logja szerint.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése