2018. augusztus 18., szombat

Szlovák paradicsom - Szabiboy

1.nap: Irány a Szlovák Paradicsom


2018 tavaszán lehetett jelentkezni a Szikus által szervezett „paradicsomi” körre, melyet az augusztus 20-ai hosszú hétvégére tervezett.
Szikus túráin biztos az élményfaktor, így pillanatok alatt beteltek a helyek.
Kis csapatunk szombaton reggel gyülekezett Párkányban a nagy parkolóban.  


A kellemesen kanyargó Felvidéki utakon egészen Gács váráig mentünk, ahol a nagy meleg miatt már mindenki az árnyékot kereste. 


Ebédelni innen nem messze a Halier Motorestben álltunk meg, ahol Ispan egy extra diétás desszertet választott. 

  
Az 526-os és az 533-as út kanyarjaitól „megrészegülten” érkeztünk el az Imrikfalvi víztározó (Dedinki tó) mellett lévő szállásunkra. A Penzion Salamander ajánlható hely, finom vacsorát is kaptunk, amit rögtön utána egy kis asztali csocsóval és nagy pingpong csatákkal mozogtunk le. 

2. nap A paradicsomi kör


Másnap ismét szép napsütésre ébredtünk. A reggeli indulás előtt a csapat egyetlen motoros hölgy tagja üléspróbát tartott egy alacsonyított V-Strom nyergében. 


Kassa felé kanyargott az utunk, amikor Szomolnok közelében rátaláltunk erre a különleges pravoszláv templomra.  


Mivel a kassai csúcsforgalomba Szikus nem szeretett volna bevinni minket, így Felsőtőkés felé vágtunk át. A falu végén a kapujukban beszélgető helyiek csodálkozva néztek utánunk, pláne mikor a kiskerekű burgmanomat meglátták két személlyel a fedélzetén. Később mi is megértettük miért. Az út nagy része valamikor aszfaltos lehetett, viszont az idő és az erózió eltűntette ennek nagyrészét, így nagy szintkülönbségű nyomvályús mély murva és aszfaltdarabos útszakaszok váltották egymást, amit a néhol meredeken emelkedő út tett igazán pikánssá. Sajnos eljött az a pillanat, amikor szegény utasomat gyaloglásra kellett kérnem. A képen már túl voltunk a nehezén, nekem még mindig átjön a fotón a boldog megkönnyebbülés érzése. 


A Szepesi várat csak motoron ülve szemléltük meg, inkább Lőcse felé vettük az irányt. Itt az óvárosi részben egy árnyas kávézóteraszt választottunk, néhányan fagyival hűsítették magukat. 
A szállásra visszaérkezés előtt a fáradhatatlanabbak megfuttatták párszor oda-vissza a motorjaikat a 67-es út Dobsináig tartó kiváló minőségű kanyargós aszfaltcsíkján.
Vacsora előtt még kedélyesen elbeszélgettünk az aznapi élményekről és persze a világ nagy dolgairól a raklapokból kialakított padokon ülve. 


3.nap Kimotorozás a paradicsomból


Reggel nem indultunk túl korán, aznapra is jó időt jósoltak. Az 526-ost visszafelé is megjártuk, de Szikus tett bele bőven ismeretlen és jó minőségű utakat a hazaútba is. 
Az kései ebédünket Kriványnál a Koliba Krivany-ban fogyasztottuk el. Erre a helyre később még többször többen visszatértek motoros kalandozásaik során. 


Ipolyságnál köszöntünk el egymástól és a túravezetőnktől. Remek hétvégénk volt, nagyságrendileg ezer kilométer körüli élménymotorozással. 
Ezúton is köszönjük a szervezést és a túravezetést Szikusnak. 

Képek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése